I love MAKEN

Dit is een actie om meer MAKEN in het onderwijs te promoten!

Maakonderwijs is leren (door te) maken. Maakonderwijs is een creatieve manier om van kinderen uitvinders te maken en stimuleert hoofd, handen en hart. Door de verbinding tussen creativiteit en technologie kunnen kinderen zich beter ontwikkelen: ze leren door te doen. Ervaren en beleven staan centraal. Kinderen onderzoeken, experimenteren en maken. Kinderen leren werken met nieuwe materialen, technieken of apparatuur. Ze leren experimenteren, uitproberen, falen en doorzetten. Door te doen leer je beter: verworven kennis pas je direct toe. Het levert pioniers op die theoretische en praktische kennis ondernemend kunnen toepassen. Leerlingen die op deze manier “maker” worden, leren ongemerkt en op speelse wijze en worden uitvinders. Maken is creatief, technisch, procesgericht, een kwestie van proberen, vallen en opstaan en voor iedereen geschikt; jong en oud, denkers en doeners!

# WAT MAKEN WIJ?

We zien kansen in de verbinding tussen wetenschap en techniek, ict/technologie en kunst en cultuur. Daarom ontwikkelen we in samenwerking met de Vrienden van BIBI een bureaulegger die antwoord geeft op al je vragen over wat moet, wat is goed, welke materialen en middelen biedt je kinderen ideaal gezien? En waar haal je inspiratie vandaan?

Wordt vervolgd.

# WAT MAAK JIJ?

Ben jij actief met maken, prutsen en klooien op je school? Deel dan je aanpak, idee, les of prutsplan met ons. Wij delen het graag voor je!

Meer info of idee aanleveren? Mail: ilovemaken@cultuurpad.nl

Inspiratie