Over ons

We DROMEN ervan dat scholen een paradijs voor kinderen zijn! Waar leren tof is, waar iedereen op zijn of haar plek is, waar je leert rekenen met dans, met virtual reality het heelal bezoekt, waar je op creatieve wijze ontdekt hoe de wereld in elkaar zit. Creativiteit is een structureel onderdeel van denken en handelen en kinderen ontwikkelen zich optimaal en met plezier.


Het onderwijs is hard aan het werk om te innoveren en veranderen. Daar DOEN en DENKEN wij graag aan mee! Daarin DURVEN we anders te zijn, brengen we creativiteit en inspiratie mee en doen we vooral andere dingen.

Onderwijs is echt helemaal ons ding! Wij dromen, durven, doen en denken met jullie mee.

Cultuurpad is een culturele stichting opgericht door het onderwijs. We zijn een stel creatieve geesten die zich thuis voelen in het onderwijs en hun creativiteit daar waar nodig en gevraagd inzetten.

We zijn de rechterhand van scholen en werken vraaggericht aan het op creatieve wijze verbinden van onderwijs met cultuur en andere domeinen. We gaan uit van een integrale aanpak en hebben als motto ‘anders leren met cultuur’. We hebben geen eigen aanbod en zijn geen reguliere culturele instelling met uitvoerende experts. Daarom zijn we ‘primair anders’.

  • We bieden creativiteit en inspiratie voor en in het onderwijs
  • We werken en denken vanuit het onderwijs | we zitten in het DNA van onze klanten
  • We besparen tijd en geld voor de school door het ont-zorgen van scholen in 1 loket
  • We ondersteunen scholen in vernieuwing en schoolontwikkeling
  • We hebben kennis en expertise om cultuureducatie en creativiteitsontwikkeling als middel om te leren leren in te zetten
  • We zijn makelaar en expert op het gebied van kindergeluk
  • We hebben een groot en breed netwerk dat we inzetten om de doelen van onze klanten te bereiken

5 onderwijsstichtingen (Akkoord, Dynamiek Scholengroep, Fortior, Kerobei, en Prisma) uit Noord-Limburg vormen het hart, de kern van de stichting. Deze vijf participanten vertegenwoordigen 73 scholen, meer dan 1000 leerkrachten en 14.973 leerlingen.

Daarnaast verleent Cultuurpad diensten aan SKBM, Lijn83, Invitare en Buitengewoon en aan de onderwijsstichtingen gebundeld binnen SIEN. Ook werken we samen met Kunstencentrum Venlo binnen het programma Lokaal C (Cultuureducatie met Kwaliteit Noord-Limburg).

 

 

 

Meer weten over ons beleid? Lees verder

Inspiratie