GanzenBLOX is een mix van het ouderwetse ganzenbord en het hedendaagse Roblox. Deze interactieve bord-game neemt je mee op ontdekkingstocht in Museum de Locht.

GanzenBLOX neemt je op virtuele wijze mee naar het Limburgse platteland van vroeger. Wie als eerste finisht bij de ingang van het museum wint het spel.

Benodigdheden:

  • GanzenBLOX speelbord 140 x 100 cm (of download het bord hier)
  • BLOXganzen, 1 per team
  • 2 dobbelstenen
  • Toegang tot Roblox, via Digibord of tablets

Start

Start het spel met het kijken van het instructiefilmpje van Dr.Flow, deze vind je door de QR-code op het bord te scannen.

(of link hier invoegen)

Spelregels 

De familie die het hoogste aantal ogen gooit, mag beginnen. Het aantal ogen op de dobbelstenen bepalen hoeveel vakken jouw/jullie GANS vooruit mag. Het spel wordt met de klok mee gespeeld.

Speciale vakken

Enkele velden zijn bedoeld om de spelers onderweg naar het einddoel te hinderen. Zo kan jouw gans in de put vallen of de was moeten doen. Kom je op één van deze nummers terecht dan zoek je in ROBLOX naar de plek die hierbij hoort. Daar vind je de opdracht.

Welke speciale Roblox-vakken kom je tegen?

NummerWatHandeling
6Het woonhuisZoek de sopketel, ga in bad en sla 1 beurt over. 
19De landbouw-schuurSpeel het oogstspel en sla 1 beurt over.   
26De PutDurf jij het aan in de put te springen?
28De langste aspergeHet is aspergefeest! Jullie mogen 3 stappen vooruit.
31De wastobbeHet is tijd om de was te doen. Open het filmpje en was mee!
(LINK INVOEGEN)
42Het bakhuisjeHet is lunchtijd, zullen we iets te eten bestellen? Bel 06-58729847
Klik hier voor het recept
52De opkamer van het woonhuisOntwerp jullie eigen familie monogram en sla 2 beurten over.
58Het landDe oogst is mislukt, begin opnieuw.
60De ChampignonSpeel de mushroom robloxgame. Bij een core van 10 punten of hoger mogen jullie nog een keer gooien. 

Op een aantal vakken prijkt Dr. Flow. Indien jouw/jullie GANS hierop terechtkomt, moet je nogmaals hetzelfde aantal vakjes vooruit verplaatsen.

GanzenBLOX winnen

Zodra de finish in zicht is, komt het allemaal aan op puur geluk. Om het spel te winnen, moet je namelijk bij de laatste worp het juiste aantal ogen gooien om exact op het laatste vak (nummer 63) terecht te komen. Gooi je net te veel? Dan moet vanaf nummer 63 worden teruggespeeld.

Welk gezin komt als eerste aan bij de ingang van het museum? Klaar voor de start? Af!

Achtergrond

Dit spel is een co-productie van Saartje Hoogland, Sebastiaan Brussee, In de Gymzaal en Ankie Rutten. In opdracht van Cultuurpad, Lokaal C en Museum de Locht.

Aanleiding was de eerste lock-down. Wat als het nog lang duurt voordat er weer leerlingen in het museum mogen komen? Waarom niet nu alvast een hedendaagse vernieuwende optie uitwerken zodat het museum naar de school komt? Museum de Locht pakte deze uitdaging van ons aan. Het idee sluit aan bij Terug uit de tijd en Oude Ambachten, bestaande programma’s van de Locht. Bij elk idee maakten we een verbinding tussen vroeger en nu, we maken oud hip! In de uitwerking kozen we voor een nieuwe aanpak. Wij ontwikkelden het product zonder af te stemmen met het museum. Om in volledige artistieke en educatie vrijheid iets te ontwikkelen. Volgens ons is dit gelukt. Maar we zijn heel benieuwd wat jullie -als gebruikers ervan vinden. Stuur ons jullie mening/reactie via info@cultuurpad.nl

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

Onze nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van onze activiteiten

Cultuurpad

info@cultuurpad.nl

Postbus 7048
5980 AA Panningen

RSIN: NL850066323B01

Copyright © - Stichting Cultuurpad. Website door Tiki Media