De gezichten achter Cultuurpad

Het kernteam van Stichting Cultuurpad bestaat uit 5 personen. Hieronder stellen we ons allemaal aan je voor. Ons kernteam krijgt regelmatig versterking van stagiairs van opleidingen zoals cultureel werk, marketing en communicatie, secretariële opleidingen en eventmanagement.

Ankie Rutten

Officieel mag je me de directeur van Cultuurpad noemen. Ik noem mezelf liever de creatieve chaoot van Cultuurpad. Mijn hoofd loopt over van de wilde ideeën, suggesties, plannen hoe je kinderen anders kunt laten leren met behulp van cultuureducatie, hoe we scholen kunnen ondersteunen bij onderwijsvernieuwing, hoe je creativiteit kan stimuleren, etc. De beste ideeën bedenk ik niet alleen, dat doe ik graag samen met de andere helft van het creatieve brein van Cultuurpad, Chantal, en samen met leerkrachten en kinderen. Je vind me dan ook dagelijks op scholen of in de auto op weg naar een school. In een school krijg ik energie en begint de creativiteit vanzelf te stromen. In de auto denk ik verder over wat te doen met de vraag en daarna ontvang  je- als je geluk hebt snel- een voorstel, plan of idee van me. Voor het boeken en organiseren ben je bij mij niet noodzakelijk aan het goede adres. Gelukkig kent ons team echte ‘blauwe’ mensen die ook zorgen dat het gebeurt! Ik hou van actie, chaos, veranderingen (in inhoud maar ook van werkomgeving en kantoorinrichting), werk het beste als het 5 voor 12 is en ben op mijn best als ik geïnspireerd ben/raak/wordt.

Chantal Geenen

Vorige week in een gesprek met collega’s weer een leuk idee geboren: want we zouden wat meer van ons mogen laten zien aan de buitenwereld: wat doen we? En wie zijn we? We begeven ons graag op de achtergrond. Kom op : we zullen eens laten zien wie we zijn en posten een persoonlijk stukje over ons op facebook.

JA leuk roep ik enthousiast…

… En dan denk ik even wat op papier te tikken. Tja ook ik moet er dan aan geloven. Liever stort ik me in de vragen van scholen en blijf ik op de achtergrond. Wie ik ben is niet zo belangrijk, als het voor de kids maar goed geregeld is zodat die een onvergetelijk moment krijgen en wie weet dragen we zo wel een stukje bij aan het ontdekken van hun talent… dat zou helemaal fantastisch zijn… Maar dus het liefst op de achtergrond… in de spotlight dat hoeft voor mij niet. Maar vooruit toch zal ik jullie een klein stukje meenemen in mijn wereld. Met een dochtertje van 4 is een full-time baan wel wat aanpoten moet ik bekennen, maar minder werken ‘werkt’ voor mij niet. Dat krijg je als je baan ook wel je hobby is. Ik doe wat ik graag doe, ben een doorzetter. Mijn motto is dan ook ‘gaat niet bestaat niet’. (alhoewel ik daarentegen totaal niet competitief ingesteld ben.. bij spellen kan ik uitstekend tegen mijn verlies.).  

Met wat creativiteit en een open mind kom je een heel eind. Dat hoop ik dat we kinderen een beetje mee kunnen geven in hun ontwikkeling, middels alle activiteiten, projecten en ander soortige dingen die wij organiseren voor alle scholen en kinderen. Want ik ben ervan overtuigd, dat als je weet wat je wil, je datgene ook kunt bereiken. Want hoe mooi zou het zijn dat als deze kinderen groter groeien, ze precies weten wat ze willen, wat ze leuk vinden of wat ze absoluut niet willen.

Vaak vragen mensen me welke opleiding ik heb gehad en wat dat dan te maken heeft met mijn werk.. Nou : mijn achtergrond is Office management en zo begon ik bij stichting Prisma. Daar werd ik af en toe als ondersteuning betrokken bij projecten voor scholen die Ankie organiseerde, het Sjerfkes-project, Elemijn. Langzaamaan kreeg ik steeds meer taken en op 1 december 2005 werd Cultuurpad opgericht. Nog steeds trots op wat we doen en wat voor toffe projecten we al allemaal hebben gedaan. En zo zie je maar weer: ons werk leer je niet in een opleiding, maar zit in je als mens…

Want wat hebben toffe projecten gedraaid: Wat telkens begon met een toffe brainstorm en dan uitgroeide tot een ‘iets’ te groot project. Maar ach: gaat niet bestaat niet, weet je nog…

Ik kan er dan ook slecht tegen als mensen beren op de weg zien, die wil ik het liefst meteen uit de weg ruimen en dan het tegendeel bewijzen… Misschien dan toch ook wel een beetje eigenwijs of tegendraads?

Sjaan van Horen

Sjonge de jaren vliegen…

Alweer een aantal jaren actief voor, eerst PadXpress en toen (ook) Cultuur.

2 x 6 uurtjes per week fysiek bezig voor Cultuurpad maar in m’n hoofd veel meer uurtjes. Dat is leuk en ik spiegel m’n 4 kleinkinderen aan de activiteiten die er zijn of gaan zoeken. Hoewel 2 zijn al pubers maar zij geven wel commentaar en houden me scherp

In het begin was het plekken en personen zoeken en benaderen voor de PadXpress wat heel aardig lukte. Ook zelf wel eens ingevallen, reed ik na afloop met kinderen terug naar school/BSO en sommigen waren zo moe dat ze in de auto sliepen.

Het leukste nu is de vragen van de scholen zo goed mogelijk te beantwoorden in de zin van experts zoeken en strikken om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook naar nieuwe dingen zoeken om het aanbod aan de vraag te kunnen koppelen.

Ik ga graag even kijken als er iets een eerste keer geboden wordt of als er (voor ons) een nieuwe expert zijn kunstjes gaat doen. Wel ben ik praktisch van aard en soms wreekt zich dat naar de creatieve kant. Daar let ik wel op immers het kan voor de jeugd niet gek genoeg. Het hoeft niet over gebaande paden te lopen.

Mijn achtergrond en opleiding is niet van dien aard dat deze werkplek een duidelijke keus/wens is/was, ik ben er ingerold om het zo uit te drukken en voel me hier thuis en vindt het werk erg leuk. Voor alles komt mijn familie, ben ik een echte regelneef en graag onder de mensen. Veel hobby’s en verenigingen gaan me aan het hart en daar zet ik me graag voor in.

Doreen Giesen

Mijn passie is het boeken, plannen en organiseren van activiteiten. Waar Ankie en Chantal het creatieve brein zijn en soms wat chaotisch, ben ik juist gestructureerd en praktisch ingesteld. Zo vullen we elkaar binnen het team goed aan. Je ziet ook precies aan de bureaus wie bij ons creatief is en wie praktisch… Soms is het een uitdaging om de meest creatieve suggesties ook echt tot uitvoering te brengen, maar die uitdaging ga ik graag aan! Of je nu met insecten wil koken of dansen in het thema verkeer, ik vind in ons netwerk altijd een goede expert voor de invulling. Mijn achtergrond is HBO Communicatie met werkervaring in de toeristische sector. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie, mijn vader is directeur van een basisschool en mijn moeder is docente Nederlands op het ROC Gilde Opleidingen in Venlo. Ik heb altijd geroepen dat ik geen leerkracht wilde worden. Dat ben ik gelukkig ook niet (arme kinderen die in mijn klas zouden zitten), maar ik ben wel op een super leuke manier bezig met het onderwijs! Waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken? Je kunt me beter laten slapen…hoewel ik wel een vroege vogel ben en meestal met Milou samen het eerste aanwezig op kantoor. Wat je niet van mij zou verwachten? Ik ben bijna elke avond wel in de sportschool te vinden om aan krachttraining of boksen te doen, maar ik ben niet gevaarlijk hoor!

Milou Wokke

Al van jongs af aan wist ik dat ik dat ik iets met sport wilde gaan doen, mijn achtergrond is dan ook HBO Sportmanagement. Na mijn afstudeerstage bij Stichting Cultuurpad ben ik hier blijven plakken. Ik word heel erg gelukkig van alles wat met sport te maken heeft, of het nu het mee organiseren van de Koningsspelen is of een bootcampworkshop tijdens de Juffendag, ik draai mijn hand er niet voor om! Mijn eigen passie ligt bij het hockey, zowel zelf hockeyen als training geven en coachen. Ik denk vooral praktisch en gestructureerd, hoe maken we een activiteit super tof én uitvoerbaar? Het maakt niet uit hoe gek de suggesties of wensen van een school zijn, alles is mogelijk! En wie wordt er nu niet blij als je ziet dat de kinderen weer een super gave activiteit hebben gehad en helemaal gelukkig zijn?! Oh ja, nog een leuk wist-je-datje, als er iets te snoepen is op kantoor ben ik er snel bij (en als dit niet zo is zorgen mijn collega’s er wel voor dat ik van wat lekkers wordt voorzien…)

Lieke Peeters

Hi ik ben Lieke, student Communicatie en Multimediadesign aan Zuyd Hogeschool in Maastricht. Tijdens mijn opleiding heb ik, met veel plezier, meerdere projecten met en voor kinderen gedaan. Zo ben ik ook terecht gekomen bij Stichting Cultuurpad voor mijn afstudeeropdracht. Naast mijn project, dat alles te maken heeft met ouderparticipatie op basisscholen, ga ik geregeld mee naar workshops van CHECK (Een project waarbij de nieuwste technologieën in de klas worden ingezet.) Ik vind het heel leuk te zien hoe enthousiast leerlingen en leerkrachten op deze nieuwe technologieën reageren en er mee bezig zijn. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig, reis ik graag of ben ik in de stad te vinden met mijn vriendinnen. Verder maak je me heel gelukkig met Sushi of een bezoekje aan een pretpark.

De inhoud van deze website is bedoeld voor leden van Cultuurpad.
Als jouw school aangesloten is bij Cultuurpad dan hebben jullie een gebruikersnaam en wachtwoord gekregen. Gebruik die om hier in te loggen.

Heb je geen gebruikersnaam en wachtwoord, of lukt het inloggen niet? Neem dan contact op.

Inspiratie