Red de creativiteit!

‘Red de creativiteit!’ is een online tv programma voor en door kinderen van 4 tot 12 jaar.

Creativiteit is van levensbelang. Het stimuleren van creativiteit bij kinderen is noodzakelijk. Het is geen leuk extraatje maar biedt handvatten om nieuwe vaardigheden aan te leren. De boodschap van het programma:

  • Doe!
  • Fouten bestaan niet
  • Als dingen anders uitpakken dan je dacht, bekijk het dan als iets nieuws
  • Schep kaders
  • Door te prutsen maken je hersenen nieuwe verbindingen
  • Je hebt geen spullen of kant en klaar voorbeelden nodig om creatief te zijn

De eerste vier afleveringen van Red de Creativiteit zijn geproduceerd in samenwerking met Omroep P en M en terug te vinden op deze website. Je vind hier dansclinics, toffe weetjes en acties en tips om thuis met eenvoudige materialen creatief bezig te zijn van de beste cultuurmakers uit onze regio.

Red de Creativiteit gaat verder als een online platform voor kinderen ; een wekelijkse youtube-serie met video’s gericht op Noord Limburgse basisschool leerlingen, ouders en leerkrachten die beuzelen* dat kinderen heel veel leren van kunst en cultuur.

Bennie van Gister
In de afleveringen van Red de Creativiteit volgen de kijkers Bennie van Gister op geheime missie. Bennie is een beuzelende superheld, hij maakt, fantaseert en prutst erop los. Culturele instellingen uit de Noord Limburgse regio werken samen met het onderwijs mee aan het project Red de Creativiteit. 

Per aflevering krijgt Bennie een bijzonder voorwerp mee en de opdracht uit te zoeken wat daar allemaal mee valt te beuzelen*. Tijdens zijn missie bezoekt Bennie kunstenaars en culturele instellingen zoals Streekmuseum Peel en Maas in Helden, Odapark in Venray, het Wereldpaviljoen in Steyl en Theater de Maaspoort in Venlo. 

Terugkerend element in de activiteiten zijn ‘beuzelen*’, Zeurkous en Dokter Flow. Samen met kunstenaars en kinderen uit de regio verzinnen ze nieuwe creaties rondom een alledaags voorwerp.

 www.reddecreativiteit.nl 

Lokaal C
Red de Creativiteit is een initiatief van Lokaal C, Cultuureducatie met kwaliteit, een project van Kunstencentrum Venlo ter stimulering en ontwikkeling van cultuuronderwijs in Noord Limburg en is mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Fonds voor Cultuurparticipatie en Cultuurpad.

Inspiratie